Dy projekte mjaft të bukura kanë startuar në platformën Smile.al. Këto projekte konsistojnë në dy kauza sensitive po dhe me mesazhe mjaft pozitive për atë që përcjellin.

Projekti: “Garo/Mbështet si Maratonomak”, i Sindromës Down Albania, kërkon mbledhjen e fondeve për të mbështetur shërbimet terapeutike të 43 fëmijëve të qendrës Pro Pak. Një projekt i cili prek një kauzë sociale për t’i dhënë mbështetje këtyre fëmijëve në rritjen, zhvillimin dhe integrimin e tyre në shoqëri.

Sa i bukur aq edhe sensibilizues për ne si shoqëri, për të kuptuar jo vetëm që duhet t’i mbështesim fëmijët me aftësi ndryshe, po duhet të tregojmë përkrahjen tonë dhe për të krijuar hapësirat dhe mundësitë e duhura për një të ardhme të sigurt për ta. Le të japim të gjithë si shoqëri një mbështetje morale, financiare po dhe shpirtërore për këta fëmijë.

Projekti i dytë: “Ekipi i të Amputuarve Shqiptar 2019” sjell pranë nesh shpirtin e jashtëzakonshëm të këtyre njerëzve, të cilët gjejnë forcë dhe motivim tek sporti i bukur i futbollit. Ata kanë krijuar skuadrën e tyre të zemrës, kanë marrë pjesë në disa kompeticione ndërkombëtare, po sot duan ta zgjerojnë aktivitetin e tyre duke krijuar ekipe të tjera anembanë Shqipërisë. Shumë sfidues si projekt, po kur je pranë tyre kupton sa shumë dëshire kanë të vazhdojnë përpara duke kapërcyer vështirësitë. Ndaj, në duhet t’i mbështesim, aq sa mundemi për të realizuar ëndrrën dhe projektin e tyre kaq të bukur.

Disa projekte të reja do të hidhen së shpejti në platformë, të gjitha me kauza specifike, të veçanta, kuptimplota dhe kaq të domosdoshme sot për shoqërinë tonë, për të kuptuar që si individë dhe biznese, duhet të kontribuojmë në aktivitete filantropike të cilat sjellin vlerë për një shoqëri më të mirë.

Po si funksionon platforma Smile.al?

Platforma Smile ju jep mundësi organizatave jo fitimprurëse që përgjatë hapjes së thirrjes, të hedhin projekte me impakt social në shoqëri, në një nga 7 fushat e përcaktuara në platformë. Çdo projekt fitues hidhet në platformë, duke kërkuar mbështetje me anë të dhurimeve të individëve dhe bizneseve.

Projekti përcakton qëllimin për të cilin kërkohet të mblidhen fonde nga publiku, impaktin në shoqëri, buxhetin përkatës për t’u realizuar, si dhe ka obligim për të demonstruar përpara të gjithë dhuruesve në platformë implementimin e tij me foto ose video.

Si mblidhen fondet për projekte dhe çfarë risie sjell platforma?

Nëse projekti është në platformën Smile, çdo individ dhe biznes në Shqipëri ose në botë, ka mundësi të kontribuojë online. Mjafton të zgjedhësh një projekt kauza e të cilit të pëlqen, dhe lexo për të. Ne vijim, nëpërmjet butonit “dhuro”, kalon direkt në një proces ku zgjidhet shuma që ke dëshirë të dhurosh, sado e vogël. Pagesa bëhet me kartë bankare dhe procesi përfundon në pak sekonda.

Çdo dhurues mund ta bëjë ose jo publik emrin, kjo sipas dëshirës së gjithsecilit. Konfirmimi për dhurim vjen në e- mailin tuaj personal.

Secili  prej nesh, ka mundësi të shohë direkt në kohë reale sa fonde janë mbledhur për çdo projekt, të shohë dhurimin e tij/saj, si dhe vlerën që ende nuk është mbledhur për të realizuar projektin. Platforma ofron transparencë të plotë.

Platformat crowdfunding pra që ofrojnë një mundësi fantastike për mbarë publikun për të kontribuar online, janë sot një tendencë globale. Jemi të lumtur që Fondacioni Credins, në bashkëpunim me partnerë seriozë dhe të njohur të fushës si: Partners Albania, Fondacioni Vodafone dhe Grant Thornton, kanë krijuar të parën platformë të lançuar në Shqipëri duke i dhënë çdo shqiptari në Shqipëri dhe në botë një mundësi për të kontribuar për projekte të bukura dhe me impakt social, për një shoqëri më të mirë.

Ndaj, le të bëhemi bashkë sot, duke kontribuar në Smile.al.

Dhuro tani, dhuro për një buzëqeshje më shumë.


Na kontakto

[contact-form-7 id="84" title="Call Back Form" html_class="form-inline"]
Banka Credins